До уваги керівників, вчителів фізичної культури, керівників спортивних гуртків, секцій факультативів закладів загальної середньої освіти!

zbirnyk_program_1Шановні педагоги! У 2020-2021 навчальному році Міністерством освіти і науки України в освітній процес закладів загальної середньої освіти впроваджено «Збірник програм гуртків, факультативів, курсів за вибором із фізичної  культури». Навчальні програми з 1 по 11 класи. – Київ : Літера ЛТД, 2019. – 480 с.

Збірник схвалено для використання у загальноосвітніх навчальних закладах комісією з фізичної культури Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України (лист Інституту модернізації змісту освіти від 02.07.2019 № 22.1/12-Г-518).

Метою посібника є сприяння фізичному вихованню, розвитку дітей та учнівської молоді, формування стійкого інтересу та виробленню мотивації до фізичної культури, спорту й власного здоров’я, виховання почуття патріотизму, популяризація видів спорту.

У посібнику представлено нові методики навчання, що підвищать якість навчання, рухову активність учнів і будуть спонукати здобувачів освіти до набуття навичок для життя.

До збірника увійшли навчальні програми гуртків і секцій із 33 видів спорту.

Упорядниками збірника є:

Вікторія Василівна Деревянко, завідувач сектору наукового та навчально-методичного забезпечення змісту суспільної, громадянської й технологічної освіти відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту загальної середньої освіти в новій українській школі державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти»;

Галина Анатоліївна Коломоєць, науковий співробітник відділу цифрової освіти та ІКТ державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».

Над посібником працював авторський колектив, до складу якого увійшли провідні українські фахівці галузі фізичного виховання та спорту: викладачі, доценти вищої школи, наукові співробітники наукових державних установ, вчителі фізичної культури закладів загальної середньої освіти, заслужені вчителі України.

Бажаємо всім успіхів у навчанні!

Збірник програм гуртків, факультативів, курсів за вибором із фізичної культури (фрагмент)

Залишити відповідь