Результати І туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року–2023» в номінації «Фізична культура»

З 20 лютого по 3 березня 2023 року в НВК № 176 імені Мігеля де Сервантеса міста Києва проходив І тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року–2023» у номінації «Фізична культура». У змаганні взяли участь 18 учителів фізичної культури закладів загальної середньої освіти.

Конкурс проходив відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

І тур розпочався з урочистого відкриття. З вітальним словом до присутніх звернулися: голова журі Мельник С. Б., головний спеціаліст відділу позашкільної освіти Департаменту освіти і науки; заступник голови журі Черпак Ю. В. та директор НВК № 176 Лукашук В. П. Конкурсантам побажали наполегливості, наснаги та успіху. У виступах згадали Героїв Небесної Сотні, загиблих військових і мирних жителів, ушанувавши їхню пам’ять хвилиною мовчання.

Умови та порядок проведення Всеукраїнського конкурсу «Учитель року–2023»

І тур конкурсу проходив у очному форматі в два етапи:

І (відбірковий): з 20 по 24 лютого;
ІІ (фінальний): з 27 лютого по 2 березня.

На І етапі 18 конкурсантів пройшли випробування «Тестування» та «Майстер-клас». Учителі демонстрували рівень знаннєвої складової професійної компетентності та вміння адаптувати власну педагогічну ідею до специфіки навчальних завдань і вікових особливостей учнів. Журі оголосило імена 8 переможців, які мали продовжити участь у ІІ (фінальному) етапі конкурсу.

Саме випробування цього етапу стали кульмінацією змагання. На вчителів чекали «Методичний практикум», «Практична робота», «Урок». Учасники конкурсу гідно продемонстрували предметно-методичну компетентність, педагогічну майстерність, уміння виконувати практичні завдання в межах навчального предмета.

Учителі вправлялись у варіативних модулях: Cool Games, Футзал, Дитяча легка атлетика (за програмою НУШ), Бадмінтон, Волейбол, Легка атлетика, Рухливі ігри. Методичний кейс педагоги наповнили оригінальними інструментами та технологіями навчання. Конкурсанти продемонстрували розмаїття методик, нових ідей, форм заохочення і засобів навчання. У сегменті креативності конкурсанти також не відставали.

Підбиття підсумків та урочисте закриття І туру Всеукраїнського Конкурсу «Учитель року-2023» в номінації «Фізична культура» відбулося 3 березня. Голова журі Сергій Борисович Мельник оголосив переможців і лауреатів конкурсу. За рейтинговими показниками переможцями конкурсу стали:

І місце
Голобородько Микола Володимирович,
учитель НВК «Домінанта» Дніпровського району

ІІ місце
Шосталь Юлія Леонідівна,
учитель спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 110 Голосіївського району

ІІІ місце
Русан Сергій Олександрович,
учитель школи І-ІІІ ступенів № 284 Дарницького району

Лауреати розташувались у такій послідовності:

Погрібна Ксенія Олександрівна, учитель СШ № 47 Печерського району.
Харченко Ліна Вікторівна, учитель школи І-ІІІ ступенів № 306 Деснянського району.
Берєснєв Олег Андрійович, учитель школи І-ІІІ ступенів № 306 Деснянського району.
Гидинач Олена Василівна, учитель СШ № 137 Дніпровського району.

Заступник голови журі Юрій Васильович Черпак усім 18 учасникам конкурсу, незалежно зайнятого місця, вручив сертифікати про підвищення кваліфікації (обсяг 30 год. / 1 кред. ECTS) від Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.

Місто Київ у ІІ (фінальному) турі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2023» в номінації «Фізична культура» представлятиме Голобородько Микола Володимирович.

Бажаємо Миколі Голобородьку успішного виступу! Всім учасникам конкурсу зичимо успіхів на педагогічній ниві!

ФОТОРЕПОРТАЖ

Comments are closed.