Відбувся вебінар «Організація освітнього процесу з предмету «Фізична культура» в 2022-2023 навчальному році»

30 серпня 2022 року в Інституті післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка відбувся вебінар «Організація освітнього процесу з предмету «Фізична культура» в 2022-2023 навчальному році». В ньому взяли участь учителі фізичної культури закладів загальної середньої освіти (ЗЗСО). Вебінар проходив у рамках серпневих студій «Нова українська школа: столичний вимір» за сприяння Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Модератори

Черпак Ю. В.,
старший викладач кафедри дошкільної та початкової освіти Iнституту післядипломної освіти Київського університету iмені Бориса Грiнченка, кандидат педагогічних наук. Тема: «Оновлений зміст навчання фізичній культурі: реалії та виклики».

Корнієнко І. П.,
методист НМЦ професійного розвитку педагогічних працівників Iнституту післядипломної освіти Київського університету iмені Бориса Грiнченка, майстер спорту. Тема: «Використання Зумба-фітнес на уроках фізичної культури».

Спікери

Копилова Л. В.,
вчитель фізичної культури Києво-Печерського ліцею № 171 «Лідер», заслужений учитель України. Тема: «Практичні кейси в організації інклюзивного освітнього середовища на уроках фізичної культури».

Шнурок Є. В.,
учитель фізичної культури Гімназії міжнародних відносин № 323 Дарницького району.
Тема: «Як зацікавити учнів на онлайн уроках фізичної культури?».

В умовах динамічних освітніх змін педагоги є агентами процесу переходу до навчання за вимогами Нової української школи. Перед вчителем постає нагальна потреба бути максимально наближеним до інформаційного сегменту, вміти швидко і правильно приймати виклики та враховувати запити здобувачів освіти. Під час заходу фахівці дізнались про організацію освітнього процесу з предмету «Фізична культура» для учнів 5 та 6-11 класів у 2022/2023 навчальному році. Учителів ознайомили з нормативно-правовим і методичним забезпеченням освітнього процесу.

Організатори акцентували увагу учасників на особливостях проведення уроків у 5 класі: дотриманні ціннісних орієнтирів, принципів навчання, шляхів реалізації «Модельної навчальної програми» (2020), календарно-тематичного планування, оцінювання тощо.

Крім того, учасники отримали методичні поради щодо проведення уроків фізичної культури в класах з інклюзивним навчанням та використання Зумба-фітнес на уроках фізичного виховання. Корисними виявились рекомендації з використання цифрових інструментів під час онлайн навчання.

Пропонуємо вчителям фізичної культури скористатись матеріалами вебінару, а також переглянути виступи спікерів онлайн конференції.

Бажаємо доброго здоров’я, мирного неба та успіхів на педагогічній ниві!

Відеозапис вебінару «Організація освітнього процесу з предмету «Фізична культура» в 2022-2023 навчальному році»

Інструктивно-методичні рекомендації. Загальні положення. Додаток до листа Міністерства освіти і науки України від 19.08.2022 № 1/9530-22 «Щодо організації освітнього процесу та викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році»

Фізична культура. Інструктивно-методичні рекомендації. Додаток 16 до листа Міністерства освіти і науки України від 19.08.2022 № 1/9530-22 «Щодо організації освітнього процесу та викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році»

Рекомендації та вимоги до уроків НУШ. 5 клас

Модельна навчальна програма (оновлена за програмою НУШ). «Фізична культура. 5-6 класи». 2022 рік. Для закладів загальної середньої освіти. «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» наказом Міністерства освіти і науки України від 17.08.2022 № 752

Модельна навчальна програма (за програмою НУШ). «Фізична культура. 5-6 класи». 2021 рік. Для закладів загальної середньої освіти. «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» наказом Міністерства освіти і науки України від 12.07.2021 № 795

Перелік нормативно-правових документів галузі «Фізична культура» – 2022-2023 н. р.

Роз’яснення щодо «Методичних рекомендацій фізична культура» 5 та 6-11 класи на 2022-2023 н. р.

Черпак Ю. В. Організація освітнього процесу з предмету «Фізична культура» в 2022-2023 навчальному році (5 клас): презентація

Черпак Ю. В. Організація освітнього процесу з предмету «Фізична культура» в 2022-2023 навчальному році (6-11 класи): презентація

Корнієнко І. П. Використання Зумба-фітнес на уроках фізичної культури: презентація

Копилова Л. В. Практичні кейси в організації інклюзивного освітнього середовища на уроках фізичної культури: презентація

Шнурок Є. В. Як зацікавити учнів на онлайн уроках фізичної культури: презентація

Шнурок Є. В.: ютуб-канал

Comments are closed.