Відбувся вебінар «Врахування психофізичного стану учнів на онлайн уроках фізичної культури: рекомендації, поради»

5 квітня 2022 року Інститутом післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка було проведено вебінар «Врахування психофізичного стану учнів на онлайн уроках фізичної культури: рекомендації, поради».

У вебінарі брали участь вчителі фізичної культури закладів загальної середньої освіти.

Спікерами заходу були:

Кочерга Олександр Васильович, доцент кафедри дошкільної та початкової освіти Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, канд. психол. наук;

Черпак Юрій Васильович, старший викладач кафедри дошкільної та початкової освіти Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, канд. пед. наук;

Корнієнко Ірина Петрівна, викладач кафедри освітнього лідерства Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.

Педагоги дізнались про «Особливості психічних станів учнів на онлайн уроках фізичної культури». Вчителі отримали поради щодо врахування психофізичного стану учнів у підготовці теоретико-практичних завдань для онлайн навчання здобувачів освіти.

Учасники вебінару ознайомились з поняттям «Що таке тунельне сприйняття матеріалу?». Як підтримати фізичне та психічне здоров’я? Як сприймає та реагує центральна нервова система (ЦНС) людини на психологічне навантаження?

Знання про здоров’я як цілісної системи також стануть у нагоді фахівцям фізичного виховання.

Корисними є методичні рекомендації щодо підбору комплексів вправ із врахуванням психофізіологічного стану, вольових, біоенергетичних, поведінкових компонентів й індивідуальних можливостей учнів.

У ході вебінару вчителям було розкрито механізми скорочення м’язів в умовах зовнішніх подразників їх біомеханічної та фізіологічної спрямованості на вправи. Грунтовним сегментом заходу виявився матеріал про класифікацію вправ, фізичні рухи та принципи рухової активності в процесі практичних вправлянь.

Дискусійний простір учасники заходу наповнили змістовними порадами із власного педагогічного досвіду.

Під час вебінару вчителі виявили активність і зацікавленість.

Пропонуємо вчителям фізичної культури скористатись презентацією, а також переглянути виступи спікерів вебінару:

О. В. Кочерга. Особливості психічних станів учнів на онлайн уроках: психофізіологічний аспект: відео (41 хв.)

Ю. В. Черпак. Врахування психофізичного стану учнів на онлайн уроках фізичної культури: рекомендації, поради: відео (39 хв.)

Запропоновані рекомендації та поради допоможуть фахівцям галузі «Фізична культура» оптимізувати, систематизувати та зробити освітній процес цікавим і якісним.

Бажаємо доброго здоров’я, мирного, блакитного неба та успіхів на педагогічній ниві України!

Comments are closed.